14/11/07

Στα 370 ευρώ το ημερομίσθιο του βουλευτή για το 2008. Στα 370 ευρώ ρεεεεεε....

Αύξηση περίπου 12,7 ευρώ την ημέρα θα λάβει ο κάθε βουλευτής το 2008. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δαπανών της Βουλής για το 2008, η αύξηση, με βάση την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, προσδιορίστηκε στο 3,5%.

Έτσι, το μεροκάματο του βουλευτή θα ανέρχεται στα 370 ευρώ, ενώ το ετήσιο εισόδημα βουλευτών και ευρωβουλευτών υπολογίζεται ότι θα φτάνει κατά μέσο όρο τις 135.000 ευρώ.

Στο βουλευτικό ημερομίσθιο περιλαμβάνονται, εκτός από το μισθό, η συμμετοχή των εκπροσώπων του έθνους στα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου, τα διάφορα επιδόματα για την οργάνωση των γραφείων τους, τα έξοδα κίνησής τους, οι οικογενειακές παροχές, καθώς και οι ασφαλιστικές τους εισφορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, οι αποδοχές των βουλευτών είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν, μετά το μπόνους των 900 εκατ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση για τα αναδρομικά της πενταετίας 2003-2007 στους δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους ακολουθούν μισθολογικά οι βουλευτές. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι κάποιος συνταξιούχος βουλευτής να προσφύγει στα δικαστήρια τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το βασικό ημερομίσθιο του βουλευτή είναι 224 ευρώ. Προσαυξάνεται κατά περίπου 50 ευρώ από τη συμμετοχή του στα θερινά τμήματα της Βουλής και τις επιτροπές. Περίπου 18 ευρώ την ημέρα λαμβάνει για τις μετακινήσεις του, ενώ παίρνει ως επίδομα οργάνωσης γραφείου 75 ευρώ την ημέρα.

Το ποσό που προβλέπεται για τη χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) των αυτοκινήτων των βουλευτών είναι 4,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Η δαπάνη που έχει προβλεφθεί για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών των βουλευτών και ευρωβουλευτών ανέρχεται στα 10,2 εκατ. ευρώ, ενώ κονδύλι 760.000 ευρώ προβλέπεται ειδικά για τα κινητά τους τηλέφωνα.



Δηλαδή, είναι τραγικό! Θα μας τα πάρουν από το ασφαλιστικό, με την δικαιολογία των άδειων ταμείων (ποιός τα' φαγε τα λεφτά θυμόμαστε, έτσι...) για να τα τρώνε αυτοί! Όπως πάντα!!! "Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν".


Το είδα στον Περίεργο

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=848943&lngDtrID=244

6 σχόλια:

fresco είπε...

γάμησέ τα κι άφησέ τα φίλε μου...

γάμησέ τα κι άφησέ τα...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειναι εξαιρετικα προκλητικο...αλλα δεν βλεπω κανενα κομμα να αντιδρα...Ουτε αυτους που ειναι προς τα αριστερα....

G.T. είπε...

Afou kai oi "aristeroi" pou les psifizoun tis auxhseis twn mis8wn tous, tote poios 8a antidrasei??

greek tv είπε...

Ποιός θα αντιδράσει ρεεεε;! Η "στέλνω την κόρη μου στο Αμερικάνικο κολέγιο" ή ο "είμαι ο πλουσιότερος αρχηγός κόμματος, έχω και λατομεία, πάμε μία βόλτα;".

300 ψηφίζουν υπέρ. Ούτε για το θεαθήναι δεν το καταψηφίζουν.

370e την ημέρα. Όσα ακριβώς βγάζει ένας εργαζόμενος σε ημιαπασχόληση το μήνα, αυτοί τα βγάζουν σε μία μέρα...

Laplace είπε...

ειναι εντελως για τον π@!@@@@
ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ

Thodoris είπε...

Όσα έξοδα και να έχει ένας βουλευτής, τα ποσά που παίρνουν είναι τεράστια!!!

Greek-tv's banner code:




Powered By Blogger