4/11/07

Γυναίκα και Μ.Μ.Ε.


Τι κοινό βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες;




φεμινισμό;



ανεξαρτησία;



σεμνότητα;



ή μήπως ισότητα;


Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι διαφημίσεις, η κοινωνία γενικότερα έχει μοντελοποιήσει το "ασθενές" φύλο και το έχει καταστήσει ένα σεξουαλικό αντικείμενο. Ένα σκεύος ηδονής για τα μάτια των αντρών, οι οποίοι από την μεριά τους στην αρχή γούσταραν και καλά έκαναν, αλλά όταν δίνεις στον άλλον "φάτσα-φόρα" τα πάντα, στο τέλος όχι μόνο σταματά να τα εκτιμά, αλλά ξενερώνει κιόλας. Και πάλι καλά κάνει!

Το πρόβλημα είναι οι ίδιες οι γυναίκες. Δεν έχω δεί καμία τους να αντιδρά. Μόνο να επικαλούνται το (σωστότατο) κίνημα του φεμινισμού με ασήμαντες αφορμές και κυρίως όποτε τις συμφέρει. Όποτε είναι να κάνουν την "μειονεκτική" και άκρως "ανθυγιεινή" εργασία του πλυσίματος των πιάτων και του σκουπίσματος θυμούνται να διεκδικήσουν την ισότητα με τους άντρες. Την ισότητα που έχουν δικαιωματικά κερδίσει, αλλά αρνούνται κατηγορηματικά να την εκμεταλλευτούν.

Θα μου πείς, "και σένα τι σε κόφτει;"! Έλα ντε. Αλλά (ειδικά τον τελευταίο καιρό) δεν μπορώ να ακούω διαρκώς τις "φεμινίστριες του γλυκού νερού" να γκρινιάζουν, να παραπονιούνται ότι η κοινωνία και η εργασία είναι χώροι αντροκρατούμενοι (με πολλούς "άνδρες" τώρα πια...)!
Ρε κοπέλα μου, θες να πετύχεις κάτι στη ζωή με την αξία σου; Έχεις δύο επιλογές. Ή "έχεις επιδέξιο ποπό και τον κάνεις επιχείρηση" (όπως λέει και μία "αοιδός" - τρομάρα της... στο ΟΛΑ) ή βάζεις (και) το μυαλό σου ώστε να πετύχεις τους στόχους σου.

Διαλέγεις και παίρνεις... αλλά σταμάτα επιτέλους να μας "τα πρήζεις"!


15 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ολες οι σειρες,οι ταινιες και οι εκπομπες,λειτουργουν βαση διαφημιστικων εταιριων και προϊοντων...Δεν μπορεις να καταλαβεις τι πολεμος παιζεται απο πισω...

Lina είπε...

είναι πολλές που αντιδρούν σ αυτό που λες , μόνο που μερικοί μερικοί τις λένε αγάμητες.
όχι ότι αυτό βέβεια αποτελεί λόγω ωστε να παψουν να αντιδρούν. αλλά δυστυχώς εν ετη 2007 υπάροχυν ακόμα αντρες που γουστάρουν άβουλες κοτούλες.

Lina είπε...

* βεβαια

*λόγο

*υπάρχουν !!

Σπύρος είπε...

τελειο blog!

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ κινει ολα ...

avakas είπε...

ο φεμινισμός ειναι καλό πράμα αλλα έχει κα τα όρια του. μα να μου λέει η άλλη οτι οι γυναίκες ειναι πιο δυνατες απο τους άντρες!!
αφού ζουμε σε καπιταλιστικό σύστημα οπου ο καθένας προσπαθεί να αυξήσει κέρδη και εξουσία λογικό είναι να πλασάρει οτιδήποτε για να το καταφέρει...
"αν εχεις ηθηκές αναστολές δεν θα πας μπροστά", αυτό ειναι η αρχή των επιχειρήσεων και της μαφίας (το ίδιο και το αυτο)

Ανώνυμος είπε...

Αστα να πανε φιλε,κι εγω γυναικα ειμαι , κι εχω φτασει στο σημειο να μην κανω παρεα με γυναικες πια. Στην εποχη μας δεν υπαρχουν αξιες καθολου, δεν υπαρχει καθολου σωστη παιδεια στις ελληνικες οικογενειες, τα παιδια μεγαλωνουν μονο με τα προτυπα των μμε οποτε τι αξιες τι ιδανικα..
ολοι σκεφτομαστε τον κ....λο μας μονο και το χρημα. οποτε οι γυναικα με την παιδεια που δεχεται που ως γνωστο με το χαμηλο δικτυ νοημοσυνης της απορροφαει σαν σφουγγαρι ολα τα προτυπα. διχως να εχει την παραμικρη δυνατοτητα αξιολογισης τους. Ετσι εχουμε την απολυτη παρακμη του γυναικειου φιλου, απο ολες τις αποψεις.. γενικα...και που ως γνωστο φυσικο επακολουθο οι ανδρες πλεον να το ριχνουν στην ομοφυλοφιλια...

greek tv είπε...

@ πρεζα: Μωρέ, καταλαβαίνω, γι' αυτό κ θεωρώ πως πλέον οι γυναίκες πρέπει να αντιδράσουν κ να μην σκύβουν (όχι μόνο το κεφάλι).

@ lina: Σωστή σε βρίσκω. Όντως, αμα δεν του "κάτσεις" του άλλου, σε λέει "αγα...η". Πάντα υπήρχαν κ πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι άνδρες (γεμάτη είναι από δαύτους η Αθηνών κ η Φυλής τα βράδια"! Αλλά "εσύ" κυρία μου, από την μεριά σου τι κάνεις για να το διορθώσεις;

@ lockheart: Thanks man! Keep reading...

@ avakas: Μυικά πιο δυνατές εννοεί; Και να είναι... στα παλιά μου τα παπούτσια. Για box την θέλω;;; Προφανώς κ δεν πάμε μπροστά με ήθος, γι' αυτό πάμε κατά διαόλου!

@ necropolis: Προφανώς κ πρώτος φταίχτης είναι η οικογένεια! Οταν το κάθε τσόκαρο κ ο κάθε ελληνάρας νομίζει ότι επειδή δεν έβαλε προφυλακτικό δικαιούται να κάνει παιδί.. τότε το αποτέλεσμα είναι η πτώση της παιδίας από γενιά σε γενιά. Για την ομοφυλοφιλία που θίγεις δεν φταίνε μόνο οι γυναίκες, αλλά κ πάλι το star system και τα ΜΜΕ. Δες μία ελληνική κ όχι μόνο, σειρά τα τελευταία χρόνια κ άμα δεν δεις αδερφή... άσε, δεν λέω μεγάλες κουβέντες! Όπως παλαιότερα, έβαζαν κ έναν μαύρο ανάμεσα σε 10 λευκούς για το politically correct, τώρα βάζουν έναν άντρα ανάμεσα σε 10 "άνδρες"...

fresco είπε...

έχω μία καίριας σημασίας απορία...

ποιός πώλος (το π με κ) είναι αυτός στην πρώτη φωτό;!!!

greek tv είπε...

Το mail μου το έχεις (αν όχι, το βρίσκεις στο sidebar). Στείλε μου σε αυτό κ θα σε "μορφώσω" εγώ...

Μία "πλαστικοποιημένη", barbie, αντισεξουαλική, ξανθιά, αγνωστων λοιπών στοιχείων από μία σειρά στο mega είναι. Περισσότερες λεπτομέρειες σε αφήνω να βρείς μόνος σου!

Ανώνυμος είπε...

Eχεις δικιο συμφωνω οτι για ολα φταιει το παλιοκουτο που πραγματικα μας κανει πληση εγκεφαλου, υποσυνειδητα, απλα δυστυχως δεν καταλαβαινω πως ο περισσοτερος κοσμος δεν ξερει να σκεφτεται, δεν εχει κρισεις και απλα ακολουθει σα φυτο οτι προβαλει η τv. αυτο με προβληματιζει ιδιαιτερα, δεν καταλαβαινω δηλ , πως γινεται καποιος απο την φυση του να διαθετει εγκεφαλο και να μην τον χρησιμοποιει. Και επιτελους κανενας πολιτικος εισαγγελεας οποιοσδηποτε να διαμαρτυρηθει και να κανει κατι , δηλ ναι ξερω θα μου πεις το χρημα κυβερναει αλλα πλεον τοση παρακμη πια?
Κανεις δεν σεβεται ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει μεινει καμια αξια πλεον στον τοπο αυτο? δηλ θες δεν θες πρεπει να παιξεις αυτον τον βρωμικο πολεμο επιβιωσης πια, κι αν εισαι απο τους δυστυχεις που σκεπτοντε λογο παραπανω, καταπινεις μερικα ladose και γινεσαι μια χαρα... ειναι τοσο στημενα ολα που εχουν βρει μεχρι και την λυση ..
χαπια ευτυχιας, ναι καημενε ατυχε που ετυχε να γεννηθεις σ αυτην την εποχη, ακομη και η ευτυχια πληρωνεται..

Ανώνυμος είπε...

Eπισεις και παλι εχεις δικιο , διοτι με τα μυαλα που κουβαλουν οι περισσσοτεροι τελικως διαπιστωνεις οτι σε καποιους δεν αξιζει να κανουν παιδια, οταν οι γονεις εχουν αερα αντι για μυαλο και τα παιδια τους μπαλονια θα γινουν , σαν αυτους. δυστυχως αναγκαζεσαι να σκεφτεσαι εντελως ρατσιστικα , ακουγεται ασχημα αυτο , αλλα δεν θελουμε αλλα βληματα αβουλα παθητικα χαζα φυτα αδερφες για ελληνοπουλα.. ΕΛΕΟΣ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ

greek tv είπε...

Στην αρχαία Ελλάδα δικαιώμα ψήφου δεν είχε ο κάθε ένας!
Οπως και να το κάνουμε, ο Πλάτωνας ήταν σοφότερος από όλους τους σύγχρονους "ηγέτες" μας.

espeRanGa είπε...

Η τελευταια αποψη που ακουσα επι του θεματος ηταν η εξης:
"Ολοι θελουμε να κανουμε μια καλυτερη ζωη και να βγαλουμε περισσοτερα λεφτα. Γι' αυτο και ολοι πουλιομαστε. Εσυ που θα πιασεις αυριο μεθαυριο δουλεια και θα δουλευεις 8 ωρες καθε μερα, δεν θα πουλιεσαι νομιζεις; Και μπορει να πουλιεσαι και περισσοτερο απο εμενα κιολας! Απλα εγω θα βγαζω τα ιδια, πιο γρηγορα."

Και της λεω οτι δεν μπορεις να τα συγκρινεις. Μιλαμε για την ηθικοτητα του θεματος. "Ε, πως να γινω ηθικη σ'αυτο τον κοσμο;"

Καταληγω λοιπον, οτι ειναι το ολο συστημα. Πιστευω δεν φταιει ο ενας ή ο άλλος. Φταιμε ολοι και κανενας. Και μετα... το χαος!
Τελος, δεν υπαρχει φεμινιστικο κινημα.

greek tv είπε...

"Ε, πως να γινω ηθικη σ'αυτο τον κοσμο;"

E, άντε σάλτα και μπίίίίπ τότε!

Είναι πραγματικά τρελό και αποθαρρυντικό να ακούς τέτοιες απόψεις από νέα άτομα!

Φεμινιστικό κίνημα υπήρξε, αλλά το καταστείλαν μόνες τους.

Laplace είπε...

η πλειοψηφία των ελληνίδων ειναι cosmo girls..τι να λέμε τώρα..αυτο τα λέει όλα..

Greek-tv's banner code:




Powered By Blogger