25/2/08

Blogs: "Ψευδαίσθηση ελευθερίας"

Σήμερα το πρωί, έβλεπα στον ΑΝΤ1 ένα σωρό δημοσιογράφους (με και χωρίς "_") να αναλύουν τα περί blogs, δημοσιογραφίας, δεοντολογίας, απορρήτου και λοιπων επίκαιρων ζητημάτων.


Ανάμεσα στα ουρλιαχτά, τα "άσε με να ολοκληρώσω επιτέλους... μην πετάγεσαι στο καλύτερο" και τις μπηχτές, ξεχώρισα μία και μόνο σωστή πρόταση από την Λιάνα Κανέλλη:

"Τα blogs είναι μία ψευδαίσθηση ελευθερίας."! Δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Ο ορισμός των blogs με 2 λέξεις!

Σε μία εποχή που οι κάμερες είναι παντού (Α, μιας και το θυμήθηκα, η Αρχή Προστασίας Εγκληματιών... εεε, συγγνώμη, Προσωπικών Δεδομένων ήθελα να πω, για πόσο καιρό θα είναι "ακέφαλη"; Ε, ρε, πόσο βολεύει τους πάντες το μπάχαλο...), φοβάσαι και να καθαρίσεις τα δόντια σου όταν περπατάς στο δρόμο και τρως, σε μία εποχή που σου καλλιεργούν τον φόβο ότι τα Εξάρχεια έιναι "άβατο", στην εποχή των "φάτσα-φόρα" σκανδάλων και των "μαζικών αυτοκτονιών", το σύστημα μας προσέφερε τα blogs, στα οποία μας "ψιθύρισε στο αυτί" ότι θα μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε, να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και κυρίως ΔΩΡΕΑΝ (πόσο ακριβά το έχουν πληρώσει αρκετοί...), να επικοινωνούμε με ανθρώπους απ' όλο τον κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα και άλλα παρόμοια "πούστικα" λογάκια.

Όταν νιώθεις εγκλωβισμένος από παντού (ακρίβεια, χαφιέδες, σκάνδαλα, πυρκαγιές, ασφαλιστικό, Σκόπια κ.ο.κ.) και βλέπεις μία χαραμάδα με "ελεύθερο" φως... τρέχεις προς το μέρος του. Και με το δίκιο σου. Μόνο που αυτό το φως ελέγχεται, στρέφεται κατά βούληση, σε κατευθύνει όπου αυτό θέλει και στο τέλος σε τυφλώνει.


Διαβάζω με ενδιαφέρον τα περί press-gr, τους εκβιασμούς και τις μηνύσεις και προσπαθώ να καταλάβω και να αποκρυπτογραφήσω πόσα δεν μας λένε και πόσα εκατομμύρια ευρώ παίζονται από πίσω. Αλλά ακόμα περισσότερο, προσπαθώ να φτιάξω στο μυαλό μου ένα χρονοδιάγραμμα... ένα χρονοδιάγραμμα πτώσης αυτής της βρώμας. Θα την ζήσω άραγε;

Γιατί η πτώση αυτού του συστήματος θα έρθει, σε 50, 100 χρόνια, δεν ξέρω, αλλά θα έρθει. Όχι από τους πολίτες, μην είμαστε και αδαείς (ποιούς; το "κίνημα των bloggers" που κατέβηκε σε μία πορεία και νόμισε ότι ο Κωστάκης δάκρυσε και λυπήθηκε για τα καμμένα;). Οι πολίτες είναι για την οδό Πειραιώς και την Παραλιακή. Η πτώση θα έρθει μέσα από το ίδιο το σύστημα.

Η σαπίλα είναι τέτοια που θα πνιγούμε όλοι μέσα στις ακαθαρσίες μας. Στα ψέμματά μας, στις γόπες των τσιγάρων που πετάμε στο δρόμο, στα "παραλιακά" ξερατά μας, εν τέλει... στα χρήματά μας. Στον υπερπλουτισμό αυτής της καπιταλιστικής και καταναλωτικής κοινωνίας.


8 σχόλια:

lucy of wild flowers είπε...

Προσυπογράφω!

same_old_story είπε...

Όταν τα μήλα είναι σάπια αρχίζουν και πέφτουν,εν συνεχεία το δέντρο ξερένεται.

attackofthequasars είπε...

Ωραία τα είπες! Cheers κι από μένα!

(σημ. Πριν καιρό είχες αφήσει ένα σχόλιο στο blog μου το οποίο μόλις τώρα είδα! Ο Ricky και ο Steve είναι ανυπέρβλητοι! Πάντα χαίρομαι να βρίσκω κάποιον που συμφωνεί!)

greek tv είπε...

Cheers σε όλους!

Τα μήλα, οι ρίζες... τα πάντα είναι σάπια! Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις την κάθαρση.

attack: Σ' ευχαριστώ! Οσο για τον Ricky και την παρέα του, οι "υποστηρικτές" είναι λίγοι κ εκλεκτοί! χεχεχε...
Cheers mate!

attackofthequasars είπε...

Θα προτιμούσα "Cheers lass" αν δεν σε πειράζει...

greek tv είπε...

Μπα!
"Cheers Love" με την τραχύτατη (βλ. πιωμένη) φωνή του Glenister - Guv - Hunt.

attackofthequasars είπε...

xD

珊珊李 είπε...

色情聊天室,一夜情聊天室,一夜情聊天室,聊天室,免費A片,上班族聊天室,豆豆聊天室,情色視訊,AV女優,一夜情聊天室,UT聊天室,一夜情聊天室,色情A片,UT聊天室,080視訊聊天室,豆豆聊天室,視訊聊天室,AV,尋夢園聊天室,080苗栗人聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,成人,視訊聊天室,A片下載,成人影片,aio,AV,免費A片,尋夢園聊天室,辣妹視訊,AV女優,豆豆聊天室,辣妹視訊,080聊天室,視訊聊天室,A片,成人光碟,免費A片,哈啦聊天室,成人影片,上班族聊天室,哈啦聊天室,080中部人聊天室,自拍,A漫,A片下載,豆豆聊天室,免費A片,哈啦聊天室,成人影城,080苗栗人聊天室,成人聊天室,免費視訊聊天,080視訊聊天室,免費視訊聊天,A漫,日本AV,上班族聊天室,080聊天室,080聊天室

Greek-tv's banner code: