6/10/08

Παπαρολογία. Το μεγαλείο μίας τέχνης.

Καθώς διάβαζα την εφημεριδούλα μου στο τρένο, βλέπω τον παρακάτω "κούκλο".Σκέφτομαι, "να τον διαβάσω ή πάλι μία από τα ίδια θω αποκομίσω, οπότε γιατί να χάσω τον χρόνο μου;"

Έλα όμως που είχα ξεχάσει το mp3 player στο σπίτι και είχα πολύ ακόμα για να φτάσω στον προορισμό μου... "What the f*ck, θα τον διαβάσω", αποφάσισα.

Από όοοολα τα "σπουδαία" που αράδιασε, μία απάντηση συμπυκνώνει το μεγαλείο της "παπαρολογίας" όλων, ανεξαιρέτως, των ανθρώπων που ασχολούνται με την πολιτική και τον λαοπλανισμό.

Διάβασέ το και ακολουθεί ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΗ (σε ανατριχιαστικά επίπεδα) πολιτική ανάλυση.

- ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ:

"Μετά τις προτροπές του πρωθυπουργού για έμφαση στην παραγωγή έργου, και ιδιαίτερα εκείνου που αφορά σε μεταρρυθμίσεις με κοι- νωνική ευαισθησία, ποιες είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου σας;"

- ΑΠΑΝΤΗΣΗ που τσακίζει κόκκαλα:

"Ήδη, από καιρό τώρα, πολλές επιτροπές, πολλές συσκέψεις και πολλές συνεργασίες με διάφορους φορείς έχουν καταλήξει σε προ- τάσεις ενός πλούσιου μεταρρυθμιστικού και θεσμικού έργου σε βασικούς τομείς του δικού μας ενδιαφέροντος. Θα έχουμε «τσου- νάμι» αλλαγών και βελτιώσεων σε όλους τους τομείς του χώρου της Δικαιοσύνης."


- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ:

"Ήδη, από καιρό τώρα, μπλα μπλα επιτροπές, μπλα μπλα συσκέψεις και μπλα μπλα συνεργασίες, με μπλα μπλα φορείς έχουν καταλήξει σε προτάσεις ενός μεταρρυθμιστικού και θεσμικού έργου σε μπλα μπλα τομείς του μπλα μπλα μας ενδιαφέροντος. Θα έχουμε «μπλα μπλα» αλλαγών και βελτιώσεων σε μπλα μπλα τομείς του χώρου της Δικαιοσύνης."

Όχι πες μου εσύ τώρα, γιατί εντάξει, εγώ είμαι και λίγο γκασμάς. Διάβασες κάτι συγκεκριμένο; Τον ρωτά ο δημοσιογράφος "ποιες είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου σας;" και αυτός δεν απαντά ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. Ρε "φιλαράκι", η ερώτηση είναι συγκεκριμένη "ποιες είναι οι προτεραιότητες του υπουργείου σας;"

Το μόνο ουσιαστικό που είπε είναι το "Ήδη, από καιρό τώρα".

Τα υπόλοιπα: "
πολλές επιτροπές", "πολλές συσκέψεις", "πολλές συνεργασίες", "διάφορους φορείς", "σε προτάσεις", "ενός πλούσιου", "σε βασικούς τομείς", "δικού μας ενδιαφέροντος", "«τσουνάμι» αλλαγών και βελτιώσεων", "σε όλους τους τομείς", "του χώρου".Τι λέει ο Palpatine ρε φίλε;;;


ορίστε και η πηγή: http://www.citypress.gr/freesunday/PDF/13/09.pdf

Υ.Γ.1: Με έχει εμπνεύσει ο master of Photoshop και (για λίγο ακόμα - i hope - καιρό, συνάδελφος) Kourkouti-man...
Υ.Γ.2: Δεν θυμάμαι και γω από πότε έχω να ανεβάσω 2 posts σε μία μέρα...

2 σχόλια:

ikor είπε...

Και το πιο πιθανό είναι ότι δεν του βγήκαν αυθόρμητα όλ' αυτά, αλλά του έστειλαν πρώτα με email τις ερωτήσεις και έγραψε μετά τις "απαντήσεις".

Προφανώς έχουν ένα Α4 από το οποίο κάνουν copy-paste δια πάσαν νόσον και πάσαν .......

greek tv είπε...

Είχα βρεί σε ένα ΤΕΕ (το είχα κρατήσει, αλλά δεν το βρίσκω να το "ανεβάσω" ρε γμτ) έναν πίνακα με 4 στήλες με διάφορες προτάσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιεί ένας πολιτικός.

Κ έλεγε, "χρησιμοποίησέ τις με όποιον συνδυασμό θέλεις και μπορείς να απαντήσεις σε κάθε ερώτηση."

Πραγματικά ήταν απίστευτο! Απαντούσες τα πάντα δίχως ουσιαστικά, να απαντάς τίποτα! Σα να ακούς τον Αβραμόπουλο ένα πράγμα... καταλαβαίνεις!

Greek-tv's banner code: